Üzleti vállalkozásának, intézményének hosszú távú sikerét különböző tényezők befolyásolhatják, mint például a gazdasági környezet alakulása vagy az egyre növekvő demográfiai változások.

A szakmai munkaerőhiány és az idősödő társadalom fogalma mindenki számára ismerősen cseng. Mégis felmerül a kérdés, hogy vállalkozása a jövőben hogyan kíván szembenézni ezekkel a meghatározó jellegű változásokkal.

A szakmai munkaerőhiány többek között szükségessé teszi, hogy külső munkaerőközvetítő segítségét vegye igénybe valamint hogy külföldi munkaerőt is alkalmazzon. A mi motivációnk ezért abban rejlik, hogy az Ön vállalkozásának / intézményének - elsősorban Magyarországról - magasan képzett, elkötelezett és rugalmas szakmai munkaerőt biztosítsunk.

Szolgáltatásaink

 • Kapcsolatteremtés Magyarországon egészségügyi, műszaki és gazdasági területeken
 • Álláshírdetések különböző magyar médiákban
 • Állásbörzéken való részvétel illetve reklámtevékenységek
 • Pályázók kiválasztása
 • Pályázati anyagok elkészítése és bemutatása
 • Pályázók kísérete állásinterjúkon
 • Munkaszerződésre vonatkozó tárgyalások a pályázókkal

Szolgáltatásainkért természetesen az Általános Üzleti Feltételeknek (ÁÜF) megfelelően csak sikeres közvetítés esetén számítunk fel díjakat.

 

Mivel sok magyar pályázó nem rendelkezik megfelelő német nyelvtudással ahhoz, hogy Németországban elhelyezkedhessen, a felnőttképzés területén több éves szakmai tapasztalattal rendelkező saját magyar anyanyelvű nyelvtanáraink német nyelvi képzést biztosítanak. A nyelvi képzés a munkaadó elvárásaihoz igazodik .

A jobmotiv nyelvtanárai Németországban és Magyarországon is otthon vannak, így nálunk az oktatás - a klasszikus oktatási intézményekkel ellentétben - mindkét országban kombinálva is lehetséges. Nyelvtanáraink saját élettapasztalattal rendelkeznek mindkét ország társadalmi és kultúrális sajátosságait illetően, melyekkel segítik a pályázók későbbi integrálódását, így elkerülhetőek az esetleges kultúrális különbségekből adódó félreértések.

Az oktatás rugalmasan történik és különböző kombinációkban lehetséges

 • általában intenzív oktatás
 • a nyelvi képzés egyéni tanterv alapján történik
 • egyszemélyes vagy kiscsoportos formában (max. 4 személy)
 • személyesen vagy online (skype)
 • megbízóink kívánságától függően munkakezdés előtt Magyarországon vagy munka mellett Németországban

A nyelvi képzés díját a pályázók korábbi nyelvtudása és a szükséges nyelvórák száma határozza meg (lsd. ÁÜF).

 

Érdemes figyelni arra is, hogy hogyan tudná meglévő dolgozóit hosszú távon megtartani, valamint hogy ennek érdekében milyen vonzó juttatásokat tudna felajánlani nekik.

A szakmai munkaerőhiányból kifolyólag egyre idősödő személyzettel számolhat, betegség esetén több munkanap kiesésével, így több betegségből eredő kiadással, melyek összességében negatív gazdasági következményekkel járnak vállalkozása számára. Az állami rendszerben biztosított dolgozói gyakran másodosztályú ellátásban részesülnek. Mivel az állami betegbiztosító pénztárak is finanszírozási problémákkal küzdenek, egyre kevesebb ellátást biztosítanak.

 

A Jobmotiv ezért arra törekszik, hogy vonzóbbá tegye vállalkozását. Növelje a munkavállalók elkötelezettségét, egészségi állapotukat javítsa és elősegítse, hogy különböző kiegészítő juttatásokkal könnyebben megtarthassa meglévő dolgozóit és új munkaerőre tehessen szert. Mindehhez kiváló eszközök a munkáltatói betegbiztosítás és a vállalati egészségmenedzsment.

A statisztikák alapján például a munkavállalók 82%-a szeretne a munkáltatója által finanszírozott munkáltatói betegbiztosításban részesülni, és 42%-nál pedig munkahely változtatás során döntő szerepet játszik a vállalati egészségvédelem!

 

(Forrás: Délnémet Betegbiztosító munkavállalói felmérése 2012)

Egészségprogramunk előnyei a munkáltatók számára

 • vonzó kiegészítő juttatások dolgozói részére
 • segíti megtartani és motiválni dolgozóit
 • a cég imázsát jelentősen növeli, így könnyeben tud új munkavállalókat szerezni
 • versenyelőnyökre tehet szert más vállalatokkal szemben
 • rugalmasabb egyéb megelőzési eszközökhöz képest
 • azonnal felismerhető előnyök a dolgozói számára
 • egészségesebb dolgozóknak köszönhetően kevesebb kieső munkaidő
 • minimális ügyintézés

Szolgáltatásunk tartalmazza a vállalati tanácsadást és segítségnyújtást az egész folyamat lebonyolítása során, valamint sikeres üzletkötés esetén utólag is a járulékos ügyek intézését. Forduljon hozzánk bizalommal, mindezen területeken több éves szakmai múlttal és referenciákkal rendelkezünk.

Ez a szolgáltatás a Jobmotivnál általában díjmentes, mégis előfordulhat hogy egyes esetekben (pl. vállalati egészségmenedzsment) külső partnercégeink saját szolgáltatásaikért díjakat számolhatnak fel.


A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Vissza

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Vissza

A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Vissza

© 2024 JOBMOTIV

Németország (székhely)
 
Untere Sternstr. 27
D-42929 Wermelskirchen
 
Tel: +49 (0) 2196 7382700-1
Mobil: +49 (0) 171 5376379
Fax: +49 (0) 2196 7382700-9
Mail: info@jobmotiv.de
Magyar kapcsolat
 
Meder u. 8/C
H-1138 Budapest
 
Tel: +49 (0) 2196 7382700
Mobil: +49 (0) 176 76494342
Fax: +49 (0) 2196 7382700-9
Mail: info@jobmotiv.eu